Een betere wereld

Een betere wereld met Keter

Al 70 jaar zijn we een wereldleider op het gebied van kunststof producten, en we nemen deze verantwoordelijkheid zeer serieus.

Wij geloven dat we duurzame consumptie kunnen stimuleren door het gebruik van herbruikbare kunststoffen en door de levensduur van onze producten te verlengen. Dit houdt in dat onze activiteiten, van materiaal- en ontwerp innovatie tot productieprocessen, worden uitgevoerd op een verantwoorde manier.

Een betere wereld met Keter
Recyclebaar & Hergebruik

Recyclebaar & Hergebruik

Wij ontwerpen voor 100% hergebruik. We gebruiken post-industrieel en post-consument afval als grondstof.

 Verantwoord Produceren

Verantwoord Produceren

We investeren in efficiëntie processen en nemen maatregelen om onze operationele voetafdruk te minimaliseren. Veel van onze fabrieken gebruiken zonne-energie en zijn volledig geautomatiseerd, waardoor arbeid en elektriciteit worden gereduceerd.

Ontworpen voor langdurig gebruik

Ontworpen voor langdurig gebruik

Wij geloven niet in kunststof producten voor eenmalig gebruik Onze producten zijn ontworpen voor jarenlang gebruik. We willen dat al onze producten een minimale impact hebben op de planeet.

Gemeenschap

Gemeenschap

We respecteren en bevorderen diversiteit binnen Keter. We zijn betrokken bij vrijwilligersactiviteiten in de lokale gemeenschappen.

Enkele van de dingen die we doen

INNOVATIEVE MATERIALEN

Wij geloven dat het gebruik vaninnovatieve materialen bijdraagt aan het oplossen van het duurzaamheidsprobleem.

We richten ons op het verminderen van het gebruik van nieuwe kunststoffen en verdubbelen ons gebruik van hergebruikte materialen in ons bedrijf voor 2028. We zijn al de grootste gebruiker van hergebruikte kunststoffen in onze industrie en we hergebruikten 120.000 ton kunststoffen in 2018 -wat we nog willen verhogen! Onze Curver Ecolife en Infinity series zijn gemaakt van 100% hergebruikt afval met dezelfde kwaliteit en hetzelfde uiterlijk als nieuwe kunststof.

Verantwoord ondernemen is de basis van alles wat we doen. We streven ernaar om onze operationele ecologische voetafdruk te minimaliseren en verantwoorde praktijken te promoten in de gemeenschappen waarin we actief zijn.

Wanneer mogelijk, betrekken we materialen voor onze fabrieken ter plekke om zo onze ecologische voetafdruk te minimaliseren en de gemeenschappen waarin we actief zijn te ondersteunen. Veel van onze fabrieken gebruiken zonne-energie en zijn volledig geautomatiseerd, waardoor arbeid en elektriciteit worden gereduceerd. We creëren een netwerk van warmtekrachtkoppeling energie oplossingen op geselecteerde locaties om ervoor te zorgen dat we met schonere en verantwoorde energiebronnen werken. Onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal. We respecteren en bevorderen diversiteit, zodat iedereen zich gewaardeerd voelt. We werken samen als One Keter om innovatieve, hoogwaardige producten te creëren die koplopers zijn in onze branche. Wij zijn deel van de Waste Free Oceans-familie en werken daarin samen om de oceaan op te ruimen en het bewustzijn van het probleem van kunststoffen in de oceaan te bevorderen. We garanderen dat onze producten worden geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen en we volgen (en zelfs overtreffen vaak) nationale richtlijnen voor veiligheid.

We zijn er trots op producten te ontwerpen die niet alleen een leven lang meegaan, maar ook functies of processen hebben die de duurzaamheid vergroten.

Wij ontwerpen voor 100% hergebruik. De overgrote meerderheid van onze producten zijn volledig herbruikbaar indien faciliteiten aanwezig zijn. Onze producten worden in een platte verpakking geleverd en zijn gemakkelijk in elkaar te zetten, wat de impact op transport en het milieu vermindert. Ons verpakkingsmateriaal is herbruikbaar en bestaat voornamelijk uit hergebruikt materiaal.

Kunststof is betaalbaar en verbruikt minder energie dan hout of metalen.

Alternatieven voor kunststof zijn gemiddeld 3,5 keer zwaarder en vereisen 82% meer energie om te produceren, waardoor bijna 2,7 keer meer CO2 ontstaat gedurende hun levenscyclus. Wij geloven niet in kunststoffen voor eenmalig gebruik Onze producten zijn ontworpen om minimale invloed op de planeet te hebben om zo een betere wereld te creëren, maar desondanks te voldoen aan de verwachtingen van mensen.

We zijn heel serieus wanneer het om duurzaamheid gaat.

We zijn heel serieus wanneer het om duurzaamheid gaat. Ons duurzaamheidsbeleid weerspiegelt onze betrokkenheid betreffende de dringende problemen in onze industrie. We zijn zeer ambitieus wat haalbaar is indien we samenwerken met onze partners, klanten en consumenten. Het vereist ondernemersgeest en een sterke innovatieve cultuur om dit mogelijk te maken. Dat is een onderdeel van ons Keter-DNA.

LEES ONS HELE DUURZAAMHEIDSRAPPORT