De 5 voordelen van wicker tuinmeubelen

De 5 voordelen van wicker tuinmeubelen

De 5 voordelen van wicker tuinmeubelen

Herken je de gevlochten stoelen? Deze worden ook wel wicker of rotan meubels genoemd. Het verschil tussen wicker en rotan is het materiaal waarvan het gemaakt is. Rotan wordt gemaakt van lianen, de slingers van het oerwoud. Een heel natuurlijk product met de daarbij behorende nadelen: gevoelig voor zon, vocht en kou, verkleuren snel en gaan kapot. Daar heb je met wicker geen last van, want het is gemaakt van duurzaam kunststof. Wicker tuinmeubelen gaan veel langer mee en blijven al die tijd ook nog eens heel mooi. Dat allemaal zonder veel onderhoud!

 

De voordelen van wicker tuinmeubelen zijn:

 

1. Weerbestendig

2. Onderhoudsvrij

3. Duurzaam

4. Gerecycled kunststof en recyclebaar

5. Mooie, tijdloze uitstraling

 

Denk je dat we bij Keter onze tuinmeubels vlechten? Nee, Keter maakt de wicker tuinmeubelen in een spuitgietmachine. Dit betekent dat er volledige zijpanelen of zitvlakken in één deel uit een machine komt zonder deze te hoeven vlechten. Hierin zijn we niet alleen uniek, maar het maakt onze tuinmeubelen ook nog sterker. Keter tuintafels en -stoelen zijn er in verschillende kleuren. Ook kun je kiezen uit rond of plat wicker.

 

Rond wicker

Met zijn ronde vlechtdraden lijkt rond wicker het meest op rotan. Houd je van een robuuste uitstraling? Kies dan voor Keter tuinmeubels met het dikste vlechtdraad, zoals de California loungesets. Wil je een wat romantischere sfeer creëren? Ga dan voor de tuinmeubels met het dunnere vlechtdraad.

 

Plat wicker

Plat wicker is heel populair, dankzij het strakke effect dat het heeft op je tuinset. Je kunt het eigenlijk geen draad meer noemen, het lijkt meer een strook. De breedte van plat wicker verschilt. Hoe fijner de strook, hoe ranker de stoel of tafel lijkt. Keter heeft veel verschillende loungeset met plat wicker afwerking, zoals de elegante Salemo loungeset.